10.29.2011

Första julkortet för i år...

Ja, det är mitt första julkort för denna säsongen.

Jag kunde inte hålla fingrarna borta från denna underbara stämpel när den landade i butiken. Reprint har släppt flera nya kollagestämplar som är riktigt fina, jag har valt att ta hem två julstämplar för tillfället.

Jag stämplade motivet på ett Straw-papper då kvinnan i bilden ger mig en sekelskifteskänsla, och då pratar vi inte om milleniumskiftet utan runt 1900 :)
Jag ville ha en gammal känsla och det hade inte passat med ett kritvitt papper. Straw är ju dessutom helt fantastiskt ihop med Pion Designs serie "I väntan på tomten II" och det är två papper ur den serien som jag valt att arbeta med. För att ge stämpelmotivet ännu mer känsla av ålderdom drog jag över lite Vintage Photo med en blendig tool i ytterkanterna.Jag figurklippte stämpelmotivet och mallade upp på ytterligare ett strawpapper med några millimeters marginal och rev sedan kanterna, likadant gjorde jag på ett mönstrat papper. Jag fästa alla papper förutom stämpelmotivet och virade lite bakers twine runt. Sist monterade jag stämplemotivet med distanskuddar för att få lite höjd i kortet. Vek upp kanter på de olika lagren papper och gick på med lite chalk i kanterna.Jag stansade ut någr retroblommor i straw och kraftpapper limmade ihop dessa och satte en liten akryldroppe i mitten. Några grankvistar, blad och pärlfloss till blommorna och kortet är klart.


Dessutom har jag lagt på lite rouge på kvinnans kinder, lite för att få henne mer i ögonfallande.

5 kommentarer:

Tigerblomma sa...

Det här gillar jag verkligen!

Annika sa...

Jättefint!

Chris_P sa...

Jättesnyggt!

webmosterhelene sa...

Jag gör inte så många kort, och verkligen inte julkort... Men jag älskar att titta på andras och inspireras....

Du har gjort ett fantastiskt fint julkort!!

Malin sa...

Ett väldigt härligt julkort - mottagaren kommer bli riktigt glad! Tack för inspirationen! :-)