1.07.2012

En liten korsettväska

Jag önskar att jag fick mer tid att själv scrappa. Jag skulle vilja hoppa på utmaningar som att göra ett julkort i veckan eller en layout i veckan, men för att vara realistisk så klarar jag det inte. Har inte gjort en enda layout sen jag startade Scrapfabriken, på gott och ont :).

Men,
jag tog mig tid och ledigt torsdag och fredag denna vecka och passade då på att slutföra min korsettväska. Jag har velat göra den ett tag, men som sagt tiden...

Jag köpte mallen från Card Carousel, men OJ! vad den var liten. Så jag fick helt enkelt dra upp den till en storlek som tilltalade mig, min färdiga väska är ca 25 cm hög till toppen av axelbanden.

Korsettväska perfekt att ge bort presenter i.


För att få ut alla delar var jag tvungen att ta två mönstrade papper. Jag mallade av alla bitar, klippte, bigade och hålslog efter beskrivningen. Slog fast öljetter och limmade ihop alla delar. Jag är en sucker för dubbelhäftande tejp, den har ingen torktid, kladdar inte och bubblar inte pappret, men just nu kände jag att här krävs det ett flytande lim med grepp, för det blir spänningar i pappret när det viks åt olika håll och sträcks ut.Den är stor nog att få i en gåva.

Dekorationen är sparsmakad. Spets och blomband var ju vita från början och jag ville ju ha dem röda. Enkelt fixar man biffen med hjälp av lite Distress Stains. Med denna produkt kan du få vilken färg du vill på dina band och andra porösa material som kan suga till sig vätskan. Snabbt hade jag mina röda band. Vill man kan man förkorta torktiden genom att värma lite med embossfönen. Banden sitter för att dölja skarvar och övergångar mella de olika delarna i väskan. Bak har jag snörat ett satinband i öljetterna. Enligt mallen skall handtagen, axelbanden, fästas annorlunda. Men jag tycker det blir finare om det ser ut som axelband och det är lika lätt att bara väskan. En liten ros, rosett och några halvpärlor mellan kuporna och väskan är färdig.

Korsettsnörning i de öljettförstärkta hålen.

Inga kommentarer: